Facebook Instagram YouTube

Novice in dogodki

Novice
11. junij 2018

Ekskurzija študentov Močnostne elektrotehnike

Študenti 2. letnika magistrskega študija Elektrotehnika, smer Močnostna elektrotehnika, so v ponedeljek, 11. junija, krenili na tradicionalno petdnevno ekskurzijo po Avstriji, Češki in Nemčiji.

V okviru ekskurzije so si ogledali proizvodnjo motorjev in generatorjev ELIN, proizvodnjo transformatorjev Siemens, predstavitev podjetja in proizvodnjo Škoda, Pivovarno Staropramen in poslušali strokovno predavanje Siemens Energy. 

Ogledali so si proizvodnjo elektromotorjev in frekvenčnih pretvornikov Siemens ter predstavitev podjetja za razvoj in izdelavo električnih vozil in proizvodnjo avtomobila BMW i8.

Zadnji dan ekskurzije so spoznali Hochschule Munchen, kjer je potekala tudi predstavitev ekip in avtomobilov Formula Student.

Seveda pa je bilo čez cel teden na voljo tudi dovolj časa za ogled mest, muzejev in drugih znamenitosti. Ekskurzija je trajala do petka, 15. junija.

Študenti so na ekskurziji teorijo, pridobljeno na predavanjih, povezali s prakso, hkrati pa je bila to tudi odlična priložnost za navezovanje stikov s tujimi podjetji.

Siemens Energy Erlangen

Škoda Mlada Boleslav

BMW i8 Landshut

BMW i8 Landshut

Siemens Motoren Nurnberg

University of Applied Sciences Munich, Formula Student, Munchen

University of Applied Sciences Munich, Formula Student, Munchen

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Koroška cesta 46, Maribor

Telefon: 02 220 7020, 02 220 7011, Email: referat.feri@um.si