Življenje na fakulteti

Kolikokrat ste že slišali... ni jih čez študentska leta. Res je! Verjetno ne boste nikoli spoznali toliko prijateljev, preučili toliko podatkov, pridobili toliko informacij in bili tako blizu novim odkritjem, kot boste v času študija. Izkoristite svoja študentska leta tako, kot je treba! Študirajte, ko je čas za študij, in se zabavajte, ko je čas za zabavo.

Bivanje

Več kot polovica študentov Univerze v Mariboru ni Mariborčanov. V študentskih domovih na Tyrševi in Gosposvetski cesti je na voljo več kot 2500 ležišč. Pri iskanju ležišč pri zasebnikih si lahko pomagate s spletno stranjo Kamrica. Zasebne sobe so precej cenejše kot v Ljubljani, ponavadi pa so dovolj blizu fakultete, da se lahko razdalje premagajo peš ali s kolesom. Za okusno in cenovno ugodno prehrano skrbijo restavracije, kjer lahko študenti prehrano plačujejo z boni, ki jih subvencionira država.

Študentske organizacije in društva

 

Štipendije

Študentje lahko pridobijo različne štipendije od državnih štipendij, kadrovskih štipendij, Zoisovih štipendij za nadarjene in drugih. Več informacij o pridobivanju štipendij najdete na spletnih straneh Univerze v Mariboru.

Raziskovalno delo študentov

Večina študentov se že v času dodiplomskega študija vključuje v raziskovalno delo laboratorijev, kjer se srečajo s svojimi prvimi raziskovalnimi izzivi. Z vključitvijo v delo raziskovalnih skupin pridobivajo znanja in izkušnje pri reševanju obsežnejših in zahtevnejših raziskovalnih nalog, ob tem pa imajo pomoč izkušenih raziskovalcev. Njihove diplomske naloge so zato kakovostne, saj so praviloma logičen zaključek takšnega dela. Najboljši študentje izsledke svojega raziskovanja predstavijo tudi na mednarodnih znanstvenih srečanjih. Uspehe naših študentov najdete TUKAJ.

Ostale povezave

Socialna omrežja

Spremljajte dogajanje na fakulteti tudi preko socialnih omrežij!

Facebook
Twitter
Instagram

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Koroška cesta 46, Maribor

Telefon: 02 220 7020, 02 220 7011, Email: referat.feri@um.si