Državno tekmovanje Bober

Bobri v Mariboru - Inštitut za računalništvo

V soboto, 18. 1. 2014, smo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru gostili državno tekmovanje Bober, ki se ga je udeležilo preko 250 najboljših tekmovalcev iz vse Slovenije. Izbirnega tekmovanje se je udeležiko rekordnih 12000 tekmovalcev.
Cilj tekmovanja Bober je spodbuditi osnovnošolce in srednješolce do računalniškega ali kakšnega drugačnega razmišljanja. Ob zaključku moramo potrditi, da je le-ta uspešno prestal zadnjo oviro prav pri nas na FERI.  
Ob zaključku še enkrat čestitamo vsem tekmovalcem in mentorjem!

Zmagovalci posameznih kategorij so:
V kategoriji bobrček je 1. mesto osvojila Ema Pikelj z Osnovne šole Ivana Skvarča Zagorje, 2. mesto je osvojil Nejc Amon s I. osnovne šole Celje, 3. pa Mirjam Kastelec z Osnovne šole Pirniče.

V kategoriji mladi bober so si 1. mesto razdelili Gašper Lotrič z Osnovne šole Predoslje Kranj, Sergej Matek z Osnovne šole Antona Aškerca Rimske Toplice in Miha Mitič z Osnovne šole Simona Jenka Kranj.

V kategoriji bober je prav tako prišlo do delitve 1. mesta. Razdelili so si ga Sonja Gabrijelčič z Gimnazije Vič, Noel Gregori z Gimnazije Jesenice in Lucija Župevc z Gimnazije Brežice.

V kategoriji stari bober sta 1. mesto osvojila Aljaž Koželj z Gimnazije Kranj in Aleksander Rajhard z Gimnazije Škofja Loka, 3. pa Vid Kocijan z Gimnazije Vič.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Koroška cesta 46, Maribor

Telefon: 02 220 7020, 02 220 7011, Email: referat.feri@um.si